ŞANLIURFA – Şanlıurfa’da son günlerde sosyal medyada hızla yayılan bir seçim anketi kent siyasetinin gündemine oturdu.
“Türkiye’nin Veri Haritası – Temmuz 2026” başlığıyla paylaşılan görselde, “Bu pazar genel seçim olsa” sorusu üzerinden Şanlıurfa’daki siyasi partilerin oy oranlarına ilişkin sonuçlar yer aldı.
Ankete göre AK Parti yüzde 38,5 ile ilk sırada yer alırken, DEM Parti yüzde 30,8 ile ikinci sırada gösterildi. YENİ Parti yüzde 7,6, Yeniden Refah Partisi yüzde 6,9, MHP yüzde 4,8, CHP yüzde 3 ve İYİ Parti yüzde 2,8 oranında gösterildi. Diğer partilerin toplam oy oranı ise yüzde 5,6 olarak paylaşıldı.
ARAŞTIRMANIN KİME AİT OLDUĞU BELLİ DEĞİL
Anketi sosyal medyada dikkat çekici hale getiren asıl detay ise araştırmanın kaynağı oldu.
Görselde “Türkiye’nin Veri Haritası” ifadesi bulunmasına rağmen, çalışmanın hangi araştırma şirketi, kurum veya kuruluş tarafından hazırlandığına dair herhangi bir bilgi yer almıyor.
Anketin ne zaman yapıldığı, kaç kişiyle gerçekleştirildiği, hangi ilçelerde ve hangi yöntemle saha çalışması yürütüldüğü ile araştırmanın teknik künyesine ilişkin ayrıntılar da görselde paylaşılmadı.
Sosyal medyada kısa sürede yayılan anketin hangi araştırmaya dayandığı ve çalışmanın arkasında hangi kurum ya da araştırma şirketinin bulunduğu ise belirsizliğini koruyor.


0 Yorum